De bouwgrond

Om te bouwen is de eerste vereiste uiteraard een stukje grond.

Je weet vooraf meestal wel wat je wil, hoe groot, waar ongeveer, wat het mag kosten en zodoende begon onze zoektocht naar ons lapje grond.

Onze wens was een open bebouwing, maar die waren dan veeleer klein in oppervlakte. Zodoende verschoof ons zoekgebied naar halfopen.

Al snel viel ons oog op een stukje grond van 12a83ca op enkele kilometers van onze huidige woonplaats, straatbreedte 14m, diepte van 91 meter, daar kan je al iets mee.  Enige zorg was dat het vol stond met planten die met de jaren al wat metertjes in de hoogte waren geschoten en dat dit, gezien de aankomende betonstop, misschien als bos zou worden aangezien.

Uit navraag bij stedenbouw bleek echter dat het een plantenkwekerij was geweest en de achtergebleven plantjes dus vrijspel hadden gekregen. Natuur en bos stelde ons uiteindelijk gerust dat het geen bos betrof en we dat mochten verwijderen.

Dus met een klein hartje een voorzichtig bod gedaan, 10K onder de vraagprijs, en tot onze eigen verbazing kwam er al zeer snel een aanvaarding van ons bod.

Achteraf bekeken hebben we hiermee een koopje gedaan, wetende dat momenteel aan de overzijde van de straat een bouwgrond met dezelfde afmetingen te koop staat voor 50% meer dan onze aankoopprijs. Chance’ke zeg ik dan 🙂

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *