De architect

 

De volgende stap was de zoektocht naar een geschikte architect. Belangrijk voor ons was dat wij en hij op eenzelfde golflengte zaten qua wensen, verwachtingen en vooral stijl (lees: modern!).

Na het nodige opzoekwerk, bekijken van portfolio’s, stijlen en realisaties zijn we uitgekomen bij Mono Architecten uit Tongeren met een kantoor in Bilzen; een samenwerking van twee architecten: Steven Noben en Mario Monissen.
Steven zou instaan voor het esthetische aspect (het ontwerp) terwijl Mario het bouwtechnische deel voor zijn rekening zou nemen (riolering, ventilatie, meetstaten e.d.)

Zelf waren wij al een hele tijd bezig met het samenstellen en verzamelen van voorbeelden, materialen, wensen,… wat het Steven uiteindelijk wat gemakkelijker heeft gemaakt. Of net niet… ^^

Na enkele gesprekken was er al een eerste voorontwerp, maar daar konden we ons niet in vinden.
Het ontbreken van een aparte toegangsdeur aan de achterzijde was voor ons toch een must zodoende onze viervoeters niet rechtstreeks vanuit de tuin in de leefruimte te laten. De trappenhal werd verplaatst en een berging/waskot toegevoegd die rechtstreeks in verbinding staat met de garage; handig en functioneel. Het tweede voorontwerp kreeg daarop groen licht en werd verder uitgewerkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *